Colorado State University Lory Student Center Theatre Renovation
Colorado State University Lory Student Center Theatre Renovation
Colorado State University Lory Student Center Theatre Renovation
Colorado State University Lory Student Center Theatre Renovation
Colorado State University Lory Student Center Theatre Renovation


Colorado State University Lory Student Center Theatre Renovation

Location: 
Fort Collins, Colorado
Size: 
20,000 sf
A&P Role: 
General Contractor

AP completed a complete renovation to the existing historical Lory Student Center Theater on the Main Campus of Colorado State University. The existing 20,000-sf, post-tension poured in place concrete structure went from a raked seating theater, to a flat-floor multipurpose space, increasing seating capacity to 605 seats. The existing post-tension balcony was completely removed to accommodate the new flat floor that was built up to the elevation of the existing lobby. The north storefront wall of the lobby was moved out to the north, but held under the existing roof structure. The mechanical and electrical were also upgraded. The outline and natural colors found in the rock formations around Horsetooth Reservoir emerged as a favorite design concept that guided the interior design decisions. Sustainable design principles and universal access were fundamental to every discussion.