Cobank Center

Lead Certified

With an aggressive 17-month schedule, two architects to coordinate with, more than 996 loads of precast concrete delivered – some weighing as much as 32 tons – and a sanitary sewer installation down the middle of South Fiddlers Green Parkway during concert season, the CoBank Center project was not without its challenges. AP overcame these challenges by focusing on collaboration and always keeping the end goal in mind – to deliver a world-class facility that exceeded the owner and end-user’s expectations.

The CoBank Center is a Class A, build-to-suit office complex, located in Greenwood Village, Colorado. This 296,000 sf, 11-story office building has an attached 6-level precast parking structure to accommodate 950 cars. AP worked with longtime design partners, Davis Partnership, to ensure the building represented an optimal blend of innovative design and long-term operational performance. The breathtaking interior was designed by RNL Design.

Located directly adjacent to Arapahoe Station on RTD’s Southeast Corridor Light Rail, the CoBank Center project was designed to achieve LEED Silver Certification. Sustainable features include:

  • Easy access to Light Rail and public transportation
  • Bicycle storage
  • Multiple vehicle charging stations
  • Motion sensor lighting
  • Ample daylighting
  • Low flow plumbing fixtures
  • Outdoor air delivery monitoring
  • High efficiency glazing
  • Enhanced commissioning program

 

Shea Properties

Office

Davis Partnership (Core/Shell) & RNL Design (TI)

Greenwood Village, CO

296,000 sf

Silver Merit Award, Best Building Project - AGC ACE Awards

Development Deal of the Year -NAIOP Colorado

LEED Silver Certified

Related Projects